НЕ КРИТИКУВАЙТЕ

Ако сте с нормално тегло, което е чудесно, не критикувайте пълните хора. Много от тях водят тежки битки с апетита и килограмите си. Те имат нужда от съчувствие, не порицание. Интересно изследване в Йейл показва интересни резултати, заслужаващи вниманието ни:

Учени от Йейл установили, че когато на жени с нормално тегло дават купи с М§М, желирани бонбони и картофен чипс, за да закусят след като са гледали клипове с материали, в които наднорменото тегло се счита за позорно петно, включващи подигравателни стереотипни квалификации от рода на непохватни, мързеливи по адрес на пълни хора, те изяждат приблизително същото количество, както когато гледат неутрален материал от рода на застрахователни реклами. Когато обаче жени с наднормено тегло гледат тези два вида видео материали, те утрояват приема на калории след като гледат сцените, заклеймяващи пълнотата. (,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър)

Ако имате наднормено тегло, не приемайте това за присъда. Просто имате проблем, който може да бъде разрешен с нужната информация, нов стил на живот, който с времето ще ви доставя удоволствие, и постоянство.

Д-р Веска Войчева