НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ УМОРАТА

Кои са признаците на хроничната умора? Освен умора и липса на енергия съществува също и лесна раздразнителност. Сякаш търпението е излетяло през прозореца. За всяко нещо се нуждаете от повече сили, докато накрая и най-простата задача ви изглежда трудна. Умората саботира също и творческото начало. Засегнати са преценката и работоспособността. И ако не бъде облекчена, тя може да акумулира в изтощение и пълна депресия.

Защо почивката е толкова важна? Позволява на организма да се обнови. Отпадъчните продукти се премахват, извършват се възстановителни процеси, ензимите и енергията се възстановяват. Подпомага процеса на оздравяване  при увреждания, инфекции и други поражения на тялото, като стреса и емоционалните травми.  Укрепва имунната система и предпазва от болести. Когато е правилна, може да удължи живота ви.

Преди няколко години се проведе подробно изследване на здравните навици на населението. Тогава било установено, че сред хората, които спят по 7-8 часа всяка нощ, процентът на смъртност е по-нисък. Докато при тези, които спят по-малко от седем часа, или които спят много по-дълго от осем часа, процентът на смъртност е по-висок.

За твое здраве  д-р Ханс Дийл