НИКОГА ПОВЕЧЕ СМЪРТ

„Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт не ще име вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина“ (Откр. 21:4).

При влизането ни в Божието царство, където ще прекараме вечността, изпитанията, трудностите и несигурните ситуации ще бъдат забравени.

В дома на изкупените няма да има и следа от сълзи, погребения и траур. „И жителят няма да рече: болен съм; на людете, които живеят в него, ще се прости беззаконието им“ (Исая 33:24). Мощна вълна на щастие ще залива обитателите на вечността.

Нека се опитваме да размишляваме за благословеното бъдеще. Нека погледът на вярата ни да проникне през всеки облак на тъмнина, за да зърнем Този, който проля кръвта Си за греховете на света. Той е отворил райските двери пред всички, които Го приемат и Му се доверяват, като щедро ги дарява със сила, за да бъдат синове и дъщери на Бога. Нека възприемаме трудностите и проблемите, които ежедневно ни нараняват, като уроци за това как не трябва да се отчайваме по пътя на нашето високо призвание. Нека мисълта за Исусовото скорошно идване да сгрява и окуражава нашите сърца.

Ние сме странници. Този, който така силно ни обича, не само изработи спасение за нас, но създаде и град. Новият Йерусалим е столицата на спасените. В Божия град няма да има опечалени, няма да има скърбящи, няма да се чуе погребална песен за разбита надежда и погребани чувства за никое човешко сърце. Скоро одеждите на опечалените ще бъдат заменени със сватбени премени. Скоро ще бъдем свидетели на коронацията на нашия Цар. Тези, които живеят скрити в Христос, тези, които на тази земя се подвизават в доброто воинстване на вярата, ще блестят, отразявайки славата на Изкупителя в Божието царство.

Не след дълго ще видим Този, в Който е фокусирана надеждата ни за вечността. И в Неговото присъствие всяко дело и всяко страдание в този свят ще бъдат унищожени. Погледнете нагоре, повдигнете очите си и нека вярата ви расте. Нека тя да ви води по тесния път до портите на Божия град и да ви въведе в обещаното щастливо бъдеще на слава, за което бяхте изкупени.