НИТО ПОВЕЧЕ, НИТО ПО-МАЛКО
Пикочната киселина може да забави напредването на болестта на Хънтингтън и болестта на Паркинсон и което е най-важно, преди всичко може да намали риска от развиване на болестта на Паркинсон. Твърде голямо количество пикочна киселина обаче може да кристализира в ставите ви и да причини болезнено заболяване, наречено подагра, така че пикочната киселина се счита за нож с две остриета. Освен това, твърде голямото количество пикочна киселина се свързва със сърдечна болест и заболявания на бъбреците, а твърде малкото с болестта на Алцхаймер, на Хънтингтънъ, на Паркинсон, с множествена склероза и инсулт. По всичко личи, че онези, които са на хранителен режим, основан на растителни храни и изключващ млечни продукти, са ударили джакпота по отношение на най-оптималните нива на пикочна киселина, свързани с дълголетието.
,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър
Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.
P.S. При хранителен режим, изключващ всички животински продукти, трябва да се правят периодични изследвания за нивото на вит. В12 и вит D