ОБЛЕЧЕТЕ ХРИСТОВОТО ВСЕОРЪЖИЕ

 “Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.”
(Матей 5:16)

Светлината на истината трябва да свети в света. Тези, които обичат Бога и пазят заповедите Му са призвани да воюват настъпателно не един против друг, а срещу армиите на невидимия враг. За Христовите войни снемането на всеоръжието е нещо немислимо. Нито за миг последователите на Исус не бива да се чувстват спокойни в своята църковна длъжност и да не правят нищо за спасяването на паднали човешки души.

Не позволявайте ревността ви за Христа да отслабне. Сега, когато сте съработници на Христа Исуса, трябва всеотдайно да работите за онези, които преди обръщането ви във вярата, сте подминавали с безразличие. Помнете, че те са в същото състояние в каквото бяхте и вие, преди да дойдете на покаяние и че тяхното спасение може да бъде от по-голяма стойност за църквата отколкото вашето. Не скъпете нежните, сърдечни слова и делата на внимание. Привличайте тези около вас към кръста на Голгота. Бъдете верни в любовта към истината дотолкова щото ежедневно да се обновявате в благодатта, която след това да разнасяте. Отворете прозорците на душата по посока на небето, така че ярките лъчи на Слънцето на Правдата да осветят сърцата ви. “Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и прославят вашия Отец, който е на небесата” /Матей 5:16/.

Истината, скъпоценна и изначална, ще се открие пред всички, които в душата си живеят с любов към Бога. Дългът и саможертвата за тях ще бъдат нещо скъпо, защото са възлюбили изкупителната кръв на Спасителя. Така човешки същества, които някога те са пренебрегвали, добиват скъпоценна стойност в очите им.