ОПАСНО ЛИ Е ПИЕНЕТО НА ТВЪРДЕ  МНОГО ВОДА

Съществува ли някаква опасност, ако пием твърде много вода? Абсолютно, да. Дори здрави бъбреци могат да се справят само с около три чаши вода на час. След това рискуваме да отмием електролитите от нашия мозък с потенциално смъртоносни последици.

И така колко вода трябва да пиете дневно. Ако не страдате от заболяване като сърдечно или бъбречна недостатъчност, или поради друга причина вашият лекар ви препоръчва да се въздържате от прием на течности, ето колко вода препоръчвам да пиете всеки ден, което ще се отрази благоприятно на теглото и здравето ви (въз основа на достатъчния прием според Института по медицина и при умерено физическо натоварване и умерени околни температури):

Препоръчителни чаши вода дневно

9 – 13 г. – жени – 7, мъже – 8

14 – 18 г. – жени – 8, мъже – 11

Над 19 г. – жени – 9, мъже – 13

Забележете, че при възрастни това прави близо по една чаша през всеки час, когато са будни, така че можете да нагласите часовника или да настроите вашия телефон да ви подсещат, ако установите, че забравяте.

P.S. Става ясно че необходимото дневно количество вода трябва да се разпределя на умерени количества във времето, а не да се изпива наведнъж или на големи дози.

,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър