ОТКРИТИЯ ОТ МНОГО ГОДИНИ

Нервите съдържат мънички кръвоносни съдове, които могат да се запушат, лишавайки нервите от кислород. И наистина биопсии от нервите на краката на диабетици с тежка прогресивна невропатия показват артериално заболяване в ишиадичния нерв. Само в рамките на няколко дни консумиране на  по-здравословна храна обаче може да подобри кръвния поток до такава степен, че невропатията да изчезне. Средно до две години след минаване на хранителен режим, базиран на растителни храни, в които преобладават ориз и плодове, дори загубата на зрение при диабетиците може да се излекува в до 30 процента от пациентите.

Защо тогава нищо не научих за това в медицинското училище? Не могат да се спечелят много пари от предписването на растения вместо хапчета. Изследването за обратимост на болката при невропатия е публикувано преди повече от двайсет години, а изследванията за обратимост на ослепяването, преди повече от петдесет. Както пише един коментатор: ,,Пренебрегването на този важен труд от широката медицинска общност граничи с безотговорност.

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър

Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.

P.S. При хранителен режим, изключващ всички животински продукти, трябва да се правят периодични изследвания за нивото на вит. В12 и вит D