ОТСЛАБВАНЕ С ПОВЕЧЕ ХРАНА

Предимството на базирания на пълноценни растителни храни подход към отслабването е, че няма нужда от контрол на порциите, от пропускане на хранения или броене на калории, тъй като повечето растителни храни са с естествено висока наситеност на хранителни вещества и с ниско съдържание на калории.

Плодовете и зеленчуците съдържат средно 80-90 процента вода. Водата, също като фибрите, може да увеличи обема на храната, без да добавя калории. Експериментите показват, че хората по принцип поглъщат едно и също количество храна при хранене, независимо от броя на калориите – най-вероятно защото рецепторите за разтягане в стомаха изпращат сигнали към мозъка  след поглъщането на определен обем храна. Когато по-голяма част от този обем се състои от компоненти с нулеви калории като фибрите или водата, това значи, че можете да консумирате повече храна, но да трупате по-малко килограми.

Ето защо хранителните режими от пълноценни растителни храни са чудесни за хората, които обичат да похапват, тъй като на практика консумирате колкото искате, без да си правите труд да броите калориите.

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър

Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.