ПИСМО ОТ ДЯВОЛА

 

Видях те вчера, когато започна дневните си задължения. Ти се събуди без да коленичиш за да се помолиш. В същност ти вчера не помоли за благословение на храната си на храненията си, нито се помоли преди да си легнеш. Ти си толкова неблагодарен, толкова много те харесвам.

Не мога да ти опиша колко съм доволен, че не си си променил начина на живот изобщо. Глупако, ти си мой! Помни, че ти и аз стоим твърдо заедно от години и аз все още не те обичам. В същност, аз те мразя, защото мразя Бог. Аз само те използвам за да си оправя сметките с Бог. Той ме изрита от рая и аз ще те използвам толкова дълго колкото е необходимо за да му го върна.

Виждаш ли глупако, БОГ ТЕ ОБИЧА и ТОЙ има големи планове за теб, но ти си отстъпил живота си на мен и аз ще направя живота ти изтински ад. Това наистина ще нарани Бог. Благодарение на теб, аз мога да му покажа кой е шефа на твоя живот. Ние сме имали страхотни моменти заедно – гледали сме мръсни фими, ругали сме хора, ходили сме на купони, крали сме, лъгали сме, били сме лицемерни, отдавали сме се на разврат, преяждали сме, разказвали сме мръсни вицове, клюкарствали сме, наклеветявали сме хора, не сме уважавали възрастните или хората по-висшестоящи от нас, нямали сме никакъв респект от църквата, имали сме лошо отношение: СЪС СИГУРНОСТ ти не искаш да се откажеш от всичко това. Хайде Глупако, нека да изгорим заедно завинаги. Имам няколко “Горщи” плана за нас. Това е само едно писмо на признателност от мен за теб.

Бих искал да ти кажа “БЛАГОДАРЯ”, че ми позволи да те използвам през по-голямата част от твоя глупав живот. Ти си толкова наивен и аз толкова много ти се смея. Когато ти си изкушен от греха просто се предаваш, ХА ХА ХА, ти ме отвращаваш. Грехът е започнал да си взема дължимото от теб. Изглеждаш с двайсет години по-стар, а аз се нуждая от нещо по-свежо. Така че отиди и научи няколко деца как да съгрешават. Всичко, което трябва да направиш е да пушиш, да пиеш алкохол, да мамиш, да играеш комар, да клюкарстваш, да се отдадеш на разврат, да слушаш и да танцуваш на последните 10 хита. Направи всичко това в присъствието на деца и те също ще го направят. Децата са такива.

Ами Глупако, ще трябва да те пусна да си отидеш за малко. Аз ще се върна след няколко секунди за да те изкушавам пак. Ако беше умен щеше да избягаш някъде, да признаеш греховете си и да живееш за Бог с малкото живот, който ти е останал. Не е в природата ми да предупреждавам някого, но да бъдеш на твоята възраст и все още да съгрешаваш си е доста нелепо. Не ме разбирай грешно. Аз все още те мразя……..

 

P.S. И ако наистина ме обичаш, няма да споделяш това писмо с никого.

 

Йоан 8:44

Вие сте от баща дявола и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше от началото човекоубиец и не стоеше в истината, защото в него няма истина. Когато говори лъжа, от своето си говори, защото е лъжец и на лъжата баща.“