ПОДДЪРЖАЙТЕ ЯСНА ВИЗИЯ ЗА ЦЕЛТА

Островът Каталина е отдалечен на около 34 километра от бреговете на Калифорния и преплуването на това разстояние е истинско предизвикателство. Много хора са се опитвали да го осъществят – някои са успявали, други не.

На 4-ти Юли, 1952г., Флоранс Чадуик пристъпила във водите на остров Каталина, за да преплува разстоянието до брега на Калифорния. В началото всичко започнало добре. По-късно обаче, умората я налегнала и времето се развалило. Въпреки това, тя продължила да плува още 15 часа, докато накрая вцепенена от студ поискала да я извадят от водата.
След като се възстановила, й казали, че е била извадена само на около 800 метра от брега. Тя, изненадана, отвърнала, че това разстояние не е проблем за нея, просто не виждала брега, който бил обвит в мъгла и не знаела точното разстояние до него.

Обещала, че това щял да бъде единственият път, когато тя се е отказала да направи нещо!
С тези думи, Флоранс се върнала към усилени тренировки. Два месеца по-късно пристъпила отново към предизвикателството от 34 километра. Случило се абсолютно същото. Отново се уморила, а мъгла закривала гледката й. Този път обаче, тя плувала с вяра и визия за брега в съзнанието си. Знаела, че някъде напред, обвит в мъгла се намира брега.

Успяла да преплува разстоянието и станала първата жена в света, която е преплувала канала Каталина. Дори подобрила световния мъжки рекорд с 2 часа. А това не било първото й постижение. Една година по-рано, тя била първата жена, преплувала канала Ла Манш.

От нейния разказ можем да направим няколко заключения за принципите на успеха:
1. Когато си поставим цел, не трябва да спираме преследването й, дори да сме изморени физически и психически и въпреки многото други препятствия, които срещаме.
2. Да поддържаме визия за целта си, която да е винаги ясна.
3. Никога, никога, никога да не се предаваме!