ПОЛЕЗНИ ТРУДНОСТИ

 

Човешкото тяло е съставено от 10 трилиона клетки, в които има около 100 трилиона бактерии. Един участък от кожата, голям колкото монета от две стотинки, може да съдържа до два милиона бактерии. Присъствието на всички тези малки създания може да ни се струва огромна заплаха за нашето здраве. Но учените казват, че всъщност ще бъдем по-болни без микроби, отколкото с тях. Добрите бактерии явно надвиват лошите бактерии, които причиняват болести.

Това ни дава възможност да направим интересен паралел с обстановката, в която християните са призовани да живеят за Господа. Противно на нашето мислене, всъщност за нас е по-добре да се намираме във враждебна обстановка, отколкото да сме изолирани от трудности.

Бог призовава децата Си да показват търпение, любов и вяра в свят, който е замърсен от грях и се противопоставя на правдата. Много от трудностите, които срещаме, могат да ни помогнат да избегнем по-големите проблеми, които се пораждат от чувствата на независимост, самонадеяност и гордост, които толкова бързо се настаняват във време, когато всичко е спокойно. Проблемите в нашия живот могат да ни накарат да разчитаме на Господа и да се доверяваме на Словото Му.

Трудностите, които срещаме, могат да допринесат за нашето духовно здраве, ако гледаме на тях като на изпити зa вярата ни и като възможности да изградим издръжливост. Докато Исус дойде, можем да ставаме по-устойчиви чрез тях, отколкото без тях.

„Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания.“ Яков 1:2

 

БОГ ЖЕЛАЕ ДА ИЗПОЛЗВА НАШИТЕ ТРУДНОСТИ, ЗА ДА НИ НАПРАВИ ПО-ДОБРИ, А НЕ ПО-ОГОРЧЕНИ.