ПОСРЕДНИЧЕСКА РОДИТЕЛСКА МОЛИТВА

 

„ Но ако не желаете да служите на господа изберете си днес на кого ще служите. Дали на боговете на аморейците, в чиято земя живеете, но аз и домът ми ще служим на Господа.“

Исус Нав. 24:15

Подобно на много библейски водители и отци обичащите Бога трябва да имат всекидневна връзка с Него където и да се намират. Особено днес всяка къща трябва да бъде дом на молитва. Майки и бащи трябва смирено да се молят на Бога за себе си и за своите деца. Бащата е свещеникът в дома. Той трябва да отговаря за утринното и богослужение, в което съпругата и децата участват с молитва и хваление. Там, където семейството се моли и хвали Бога, Исус ще присъства с желание.

„ Възпитавай детето в пътя по който трябва да върви и няма да се отклони дори когато остарее.“ Пр 22:6

Молитвата е от дълбока древност. Чрез молитвата ние отваряме сърцето си пред Бога като пред свой най – добър и най – скъп приятел и доброжелател. Молитвата ни поставя в хармония с Небето, тя е ключът, с който се раздвижват всички божествени сили в полза на молителя. Молитвата е и песен, и химн,  и зов, тя е послушание и разговор с Бога, тя е най – краткият път до Божия престол.

По този път са вървяли всички Божи чада, споменати в Библията и в най – древно време молитвата е била тяхната сила, тайната на тяхната щастлива младост, на тяхната дълбока  старост и на водения от тях свят живот. Книгата на Йов е величествен паметник, свидетелстващ за ненадминатата  праведност на един човек на молитвата. Книгата започва със затрогваща  молитва на един угрижен за децата си баща и завършва с усърдното застъпничество за спасение на приятеля на тържествена аудиенция при Бога.