ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА БЕДАТА

 

Тя е само на 15 години, а вече е образец за милиони млади американци. Става дума за младата християнка Бетани Хамилтьн от Хавай. Карайки сърфа си, тя бива нападната от акула и оцелява, но лявата й ръка е напълно ампутирана. Въпреки това момичето не се предава и днес е една от най-надеждните сърфистки на САЩ. На 13 години тя е вече най-младата професионална сърфистка. На 31 октомври 2003 г. я напада тигрова акула и откъсва лявата й ръка. Но само след два месеца Бетани е отново на сърфа си. Успява да заеме петото място на националното първенство и влиза в състава на американския национален отбор.

За нападението на акулата Бетани казва: “Това беше Божи план за моя живот. Ако чрез мен дори и няколко души намерят Христос, ще бъда щастлива.”

Списание “Макс” пише за спортистката: “Непоклатимото й устояване във вярата в ситуация, в която други биха проклинали всякакви богове, я направи идеал за сериозните християни.”

Бетани е силно ангажирана с християнското благотворително дружество “Уърлд вижън” и помага на деца с увреждания.

Бедите, които ни връхлитат, са пагубни за хората, лишени от духовна сила. Те изгубват всякаква воля за живот и потъват в отчаяние. Но хората, изпълнени с упование в Бога, могат да преодолеят всичко и отново да изпълнят съществуването си със съдържание. Важно е не толкова какви изпитания идват върху нас, а с каква духовна съпротива ги посрещаме.

Нека Бог ни помогне да бъдем подкрепа на обезсърчените да бъдат изпълнени със Святия Ти Дух и така да намерят сили да се справят с трудностите.

„Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам Бъдеще и надежда.” Еремия 29:11

ЗАГУБАТА МОЖЕ ДА Е САМО ПЪТ КЪМ ГОЛЯМАТА ПОБЕДА.