ПРЕРАБОТКИ С НЕБЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ

Съдържанието на фибри не е единствената разлика между трапезната захар и източника  на по-голяма част  от трапезната захар в наши дни, захарното цвекло. Има ги също и хилядите фитонутриенти, които биват премахвани при процеса на рафиниране на захарта. Оказва се, че някои от полифенолите в плодовете могат да блокират преминаването на захарта през чревната лигавица, забавяйки абсорбцията. Можем да обясним защо някои сокове са по-добри от други. Нефилтрираният ябълков сок съдържа повече полифеноли, което може да помогне да се обясни защо непреработените ябълки свалят холестерола, в сравнение с бистрия ябълков сок, но не и в сравнение с нефилтрирания ябълков сок. Накарайте хора да пият чаши мътен (нефилтриран) ябълков сок всеки ден и те ще се освободят от телесни мазнини в сравнение с контролна напитка без полифеноли със същия брой калории.

P.S. Консумацията на целия плод, без допълнителни обработки, е най-добрият вариант.

,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър