ПРОГОНИ РАКА
На практика изследователите считат, че може да намалим с 80% всички ракови заболявания само чрез определени промени в начина на живот и внимателен подбор на храните, които консумираме. Днес се подчертава дебело, че повишеното съдържание на мазнини и намаленото количество на фибри ( влакнини) в диетата силно увеличават риска от рак. Очевиден е изводът, че ако престанат да пушат и направят разумни промени в начина, по който се хранят, хората ще намалят драстично риска от основните видове ракови заболявания. През 1979г. изследователи обявиха резултатите от проучване относно профилактиката на тази болест. В продължение на няколко години те са събирали данни от определени групи от населението, като например адвентисти от седмия ден, които като цяло употребяват по-малко наситени мазнини и животински продукти и повече естествени фибри. Освен това те не пушат. Смъртните случаи от рак при тях са наполовина в сравнение с цялото население.
,,Профилактика на рака” – 6 стр. Издателство ,,Нов живот”