РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ДЪЛГОГОДИШНИ ПРОУЧВАНИЯ

Никога преди не сме имали по-дълбоко разбиране за това, как влияе диетата върху рака, както на клетъчно, така и на популационно равнище. Има публикувани данни, които показват, че животинските протеини промотират растежа на туморите. Животинските протеини увеличават нивото на хормона IGF-1, който е рисков фактор за рак, а диетите, богатите на казеин (основният протеин на кравето мляко) позволяват на влизането на повече канцерогени в клетките. Това означава, че повече опасни канцерогенни продукти могат да се свържат с ДНК и да се осъществят повече мутагенни реакции, които способстват за по-бърз растеж на туморните клетки веднага след образуването им. Има данни, че диетата, основана на               животински продукти, повишава продукцията на репродуктивни хормони през целия живот на жената и това може да доведе до рак на гърдата. Днес ние разполагаме с широк диапазон от факти, получени чрез задълбочени проучвания, показващи, че растителната диета с непреработени храни е най-добрата за предпазване от рак.

,,Китайското проучване“  д-р Кембъл