Един известен цигулар обявил преди концерта, че ще свири на една от най-скъпите цигулки в света. Той изсвирил първата си композиция превъзходно и публиката била развълнувана от изпълнението.

След като се поклонил, музикантът изведнъж счупил инструмента така, че го унищожил напълно. Публиката била ужасена, но цигуларят обяснил, че е свирил досега на евтин инструмент. Тогава, като взел скъпата цигулка, виртуозът започнал да движи лъка по струните. Звукът бил прекрасен, но повечето хора не могли да намерят разлика между музиката от скъпата цигулка и евтината. Качеството на инструмента било от второстепенно значение спрямо умението на цигуларя.

Това прилича на нашето служене за Господа. Майсторът може да използва обикновени инструменти, такива като нас. Ако сме се отдали на Него, Той ще произведе чудесна музика чрез нас. Апостол Павел казва, че „Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдри¬те.” (I Коринтяни 1:27). Той направи това, “за да не се похвали ни една твар пред Бога.” (29 cm.).

Както тази евтина цигулка, ние можем да бъдем инструменти в ръцете на Майстора, които възвеличават Господа и донасят благословение на другите.

 

„Бог избра немощните неща на света, за да посрами… силните.“ I Коринтяни 1:27

 

БОГ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ОБИКНОВЕНИ ИНСТРУМЕНТИ, ЗА ДА ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ НА ВЪЗХВАЛА.