САМ ВКЪЩИ

 

През лятото на 1997г. Рут Андреева няколко дни била сама вкъщи, тъй като нейният мъж Борислав заминал на съвещание. Малко нервничила, защото се страхувала да остава нощем сама, особено след като съвсем неотдавна в съседната къща влезли с взлом грабители. Освен това в дома на семейство Андрееви един от прозорците бил счупен и мъжът й такаи не намерил време да постави стъкло преди заминаването си. Както и да е, вечерта тя се помолила, изключила навсякъде осветлението и към 21.30 си легнала.

На следващата сутрин съседката й се поинтересувала: „Кой ви беше на гости снощи?“.

Рут в недоумление обяснила, че никой не е идвал на гости, че тя е изключила осветлението в целия дом и си е легнала рано. Но съседката възразила: „През нощта на няколко пъти гледах към вашата къща и във всеки прозорец имаше светлина. Изглеждаше, че у вас е запалена буквално всяка лампа. Помислих си, че сте много голяма компания“.

Кой ли е щракнал лампите? Била ли е Рут в опасност? Имало ли е „гости“, за които тя не е знаела? А и били ли са изобщо включени всички лампи в къщата? Да не би съседката да е видяла светлината, която е излъчвал ангелът пазител на тази млада жена? Някога тя ще узнае това!