СЛЪНЦЕТО ПРИЯТЕЛ И ВРАГ

Слънцето е основният източник на енергия за нашата планета. Слънчевата светлина се оказва крайно необходима за живота и за запазване на здравето. Благодарение на нея в кожата се произвежда витамин D. Ултравиолетовото лъчение действа като дезинфектант, способен да разруши множество патогенни агенти. Освен това стимулира всички жизнени процеси и тонизира организма. Където влиза слънце, има живот и здраве. Доказано е, че през зимата, когато има цели дни без слънчева светлина, се увеличава броя на депресивните състояния.

Слънцето трябва да се използва с известен контрол поради факта, че озоновият слой, който покрива земята и филтрира слънчевите лъчи (специално ултравиолетовите), изтънява. Поради това слънчевата радиация, която се получава на повърхността на земята, е по-интензивна. Не е благотворна, когато прекарваме дълги часове, излагайки тялото си на слънце.

P.S. Излагането на слънце през обедните часове и в ранния следобед крие риск за здравето. Слънчевите бани винаги трябва да започват постепенно, от 5-6 минути в началото.

,,Наслади му се“ – Д-р Х.Д. Памплона, Издателство ,,Нов живот“

Можете да купите книгата : https://newlife-bg.com/product-category/health/