СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА ЧРЕЗ ХРАНАТА

Най-добре е да се предпочитат онези плодове и зеленчуци, които са били изложени на пряка слънчева светлина. Цветът е често пъти индикатор за хранителните качества. Забележете, лесно се отличава наситеният цвят на доматите, расли на слънчева светлина, от този на парниковите, или розовият цвят на една праскова, променен на дадено място от сянката на някой лист по време на зреенето. Корите на пресните плодове, като например ябълки и круши, са особено богати на витамини и минерали, затова яжте и по-тъмните външни листа на марулята. Твърде често ние белим корите на плодовете и зеленчуците и ги изхвърляме. Но с това изхвърляме някои от най-полезните  вещества в тези храни, получени от слънчевата светлина.

,,Ново начало” – 29 стр. Издателство ,,Нов живот”