СРАМНОТО СТАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

 

Но дългите коридори на берлинското летище един човек влачел тежкия си куфар. “Накъде си се разбързал така?”, срещнал го негов приятел. Човекът въздъхнал и уморено приседнал на куфара си. “Знаеш ли, по време на националсоциализма хомосексуалността беше преследвана. При Аденауер беше забранена. При Кол стана разрешена. Сега двойките биват благославяни в църквата. Бързам да изчезна, преди да е станала задължителна!”

Този виц от немския вестник “Билд” в комична форма представя нещата, случващи се в Европа. Ако ни се вижда, че това е чужд проблем, не сме съвсем прави. И у нас все по-настойчиво се говори за тия неща. Вече е станало модно звездите на светския живот открито да се обявяват за хомосексуални, а като знаем как младите хора обичат да подражават и да изпъкват с всякакви странности, явлението може много бързо да се превърне в масово.

Проблемът е тежък и причините, които го пораждат, са много и дълбоки. За редица хора тяхната “сексуална ориентация” е повод за тревога и те се борят със себе си. Но да се превръща нещо противоестествено в повод за гордост, да бъде възхвалявано то като белег за висок интелект и за духовна разкрепостеност – това е наистина прекалено.

В наше време традиционните ценности, които са били непоклатими с векове, не само се отхвърлят и погазват, но и стават предмет на подигравки. Така хората се объркват още повече и безпътицата става пълна.

Божиите истини са вечни и неизменни. Хората които ги следват, са запазени от огорченията и съблазните, на които са подложени в тоя опорочен свят.

„А Блудство и всякаква нечистота или сребролюбие даже да не се споменават между вас, както прилича на светии.“  Ефесяни 5:3

ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ГРЕШНО И ПРАВИЛНО НЕ Е ПРОГРЕС, А НАЙ-ВРЕДНА РЕАКЦИОННОСТ.