СУХИ ПЕРИОДИ

Тежката дехидратация (обезводняване) много лесно може да бъде позната и все пак може да ви липсва вода, а вие да не го разберете. Емоциите ви обаче може да бъдат първите индикатори, че вие навлизате в ,,сух” период. Повечето хора притежават между 15 и 40 милиарда мозъчни клетки – всяка една се състои от 70 до 85% вода. Нуждаете се от много вода в мозъка си, за да мислите ясно и дейността му да бъде функционална. Депресията и раздразнителността могат до голяма степен да се дължат на липсата на вода. Децата ви са капризни или уморени. Опитайте се да им дадете чаша вода. А и вие самите изпийте една или две. Може да се чувствате изнервени, лесно раними, ако равнището на водата ви е твърде ниско.

Ако равнището на водата в мозъка ви спадне под 70%, както става в някои случаи на тежка дехидратация, ефектът върху поведението  може да прилича на психоза.

Ако искате да бъдете бодри и да мислите ясно, изпивайте по някоя и друга чаша вода. Това е най-евтиният и често пъти най-ефективният тоник, който можете да приемете.

,,Ново начало” – 97 стр. Издателство ,,Нов живот”