ТИХО НАПУСКАНЕ

 

Нa витрините на една от най-големите вериги от магазини в САЩ били поставени плакати с надпис: “Единствената разлика между магазините е начинът, по който те се отнасят към своите клиенти”.

Според социологически проучвания, ако клиентите не са доволни от обслужването, те не тръгват да се оплакват на управителите на магазините, а просто престават да пазаруват от тях. Така управата не може да разбере причината за намаляването на клиентелата. В същото време който не е доволен от обслужването, споделя това с 9 до 16 свои приятели. Ако клиентите забележат, че обслужването се е подобрило, 95% от тях са готови отново да се върнат в същите магазини и да споделят промяната със средно 8 свои приятели.

Църквата не е като магазините, в които можеш да си купиш продукти или мебели. Но и за нея важи правилото, че ако човекът не намери това, което му е нужно, ще я напусне, без да се оплаква.

Наблюдавате ли как столовете във вашата църква тихомълком опустяват? Не е нужно да се разиграват драматични сцени, да се вихрят скандали и някой да ви заяви, че никога вече няма да стъпи тук. Достатъчно е човекът да си отива така гладен духом от църквата, както е дошъл; да остане незабелязан, да не намери грижа и внимание. Един ден той просто ще изчезне и няма да се върне, докато нещата не се променят. При това ще разкаже и на други какво е преживял, така че хората ще подминават вратата като бърз влак малка гара.

Нека нашия благ Татко, изпълни сърцата ни с любов и грижа към всяка една търсеща душа и ни помогни да намираме време и внимание за всеки. Да не допускаме да ставаме причина за съблазън и за бягство на души, за които Той е платил такава скъпа цена. 

„Никой да не поставя пред врата си спънка или съблазън.“  Рим.14:13

АКО ТЪРГОВЦИТЕ ВОДЯТ ТАКИВА ВОЙНИ ЗА ПАРИТЕ НА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, КОЛКО ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВОЮВА ЗА ЧОВЕШКИ ДУШИ.