УМЕРЕНОСТ И ПРИ РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ

Д-р Артър Уилямс дал на десетима пациенти, болни от ангина пекторис, закуска от пържени яйца, салам, препечена филийка и кафе със сметана. Четири часа по-късно, изследвайки малките ктръвоносни съдове в очите на пациентите, забелязал червени кръвни клетки, групирани заедно и блокиращи кръвообращението. Той стигнал до заключението, че богатата на назнини диета може да доведе до стопиране на кръвния поток и по този начин да причини дискомфорт от ,,гръдна жаба“.

Д-р Майер Фридмън получил същите резултати като горепосочените при доброволци пожарникари, използвайки полиненаситени масти от растителен произход. Червените кръвни клетки от кръвта на пожарникарите не направили разлика между животински и растителни мазнини. Растителните мазнини причинили на червените кръвни телца струпване и глад за кислород по същия начин, както направили и животинските мазнини.

,,За твое здраве“  д-р Ханс Дийл

P.S. Когато растителните мазнини се приемат в умерени количества и особено в натуралния им вид (в състава на ядки, семена и други храни) имат огромно значение за доброто здраве. Но с екстрахираните мазнини трябва да се внимава ( Една супена лъжица царевично олио се извлича от 14 кочана царевица!)