УПРАВЛЯВАЩАТА СИЛА

Ако човек с онкологично заболяване е подложен на лечение и е излекуван, какво се е случило с рака? Дефектните клетки се отстраняват или се възстановяват до нормални. За да може тялото да живее, ракът трябва да отстъпи. Когато ракът е в ремисия, това означава, че дефектните ракови клетки са изчезнали и предишните болни тъкани са се върнали в първоначалното си състояние.

Грехът е състояние на ума, характеризиращо се с егоизъм и практикуване на методи в противоречие с принципите, на които Бог е основал живота и здравето. Точно както при рака, ако не се направи нищо, за да се промени това егоистично състояние на ума, неизбежният резултат е смърт.

Проливането на кръвта на Христос има за цел да трансформира човешкото сърце и ум – да ни изцели и напълно да премахне егоизма от нашия ум.  Когато разберем истината за Бога и за Неговите начини на действие и се предадем на Него, нова мотивация (нов набор от принципи/методи) става управляваща сила в човешкия ум, премахвайки греха (бунтовния егоистичен метод).

,,Може ли да е толкова лесно“ д-р Тимъти Дженингс  – vrati_kam_poznanieto@abv.bg