ХРАНА ПРЕВЪРНАТА В КАЛОРИЙНО БЕДСТВИЕ

Повечето растителни храни съдържат малко мазнини. Съвременната хранителна технология обаче е направила тези естествени мазнини да се премахнат по химически път и да се преработват в олио! За да се получи една супена лъжица царевично олио, съдържащо 125 калории, е необходимо да се преработят четиринадесет кочана царевица – много повече, отколкото е възможно да изядете на едно ядене. Добавяйки този екстракт към храната, която приготвяме, или към полуфабрикатите, които купуваме, силно увеличаваме калоричната плътност на диетата си. Погледнете какво става с бедния на калории картоф:

Варени картофи 220 гр. съдържат 140 калории, с масло и сметана – 420 калории, пържени – 530 калории, чипс – 870 калории. Хранителният, ниско калоричен картоф се е превърнал в начин за доставяне на тлъстина!

Или когато припечем филийка бял хляб, за да я направим хрупкава и я намажем с масло, за да стане мека и сочна, а накрая прибавим и сос, желе или фъстъчено масло, за да я направим да се ,,надуе“ от 70 на 320 калории. Или когато надробим пресен сладък банан и прибавим лакта или сироп, орехи, сладолед или някаква лепкаво-сладникава глазура, за да произведем 1000-калорийно бедствие.

За твое здраве  д-р Ханс Дийл