ОБЕЩАНИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ

Сега, когато вече не сте толкова активни и немощите ви притискат, всичко, което Бог изисква от вас е, да Му се доверите. Поверете Му съхранението на душата си като на верен Създател. Милостите Му са сигурни, заветът Му е вечен. Щастлив е човекът, чиято надежда е в Господа, неговият Бог, Който винаги остава верен.

Исус ще ви даде благодат да бъдете търпеливи, доверчиви, да побеждавате безпокойствата, ще стопли сърцата ви със Своя сладък Дух, ще съживи душата ви в нейната немощ.

Само още малко ще бъдете пришелци и чужденци в този свят, търсещи по-добрата родина – небесната. Нашият дом е небето. Ето защо поверете с доверие душата си на Бога! Възложете на Него цялото си бреме!

Молете се Бог да извърши за вас онези неща, които не сте в състояние да осъществите сами. Кажете всичко на Исус! Открийте пред Него тайните на своите сърца, защото окото Му познава най-скришните кътчета на душата и чете мислите ви като отворена книга. Когато сте се помолили за неща, необходими за доброто на вашата душа, вярвайте, че ги получавате, и ще ги имате!

Ако намерите начин и време да се помолите, Господ ще намери начин и време да ви отговори.
Молитвата раздвижва ръката на Всемогъщия. Този, Който държи звездите в съвършен ред в небесата, Чието слово владее вълните на голямата бездна, същият безкраен Творец ще действа за Своя народ, ако децата Му викат към Него с вяра.

Попитах ангела защо няма по-голяма вяра и сила сред Божия народ. Той каза: „Пускате ръката на Господа твърде скоро. Продължавайте да представяте молбите си пред престола и поддържайте силна вяра. Обещанията са сигурни! Вярвайте, че получавате нещата, за които се молите, и ще ги имате!”

Забравили собствените си трудности и проблеми, нека хвалим Бога за възможността да живеем за слава на името Му! Нека свежите благословения на всеки нов ден събуждат хвалебствия в сърцата ни за знаците на Неговата любвеобилна грижа. Когато отваряме сутрин очи, нека благодарим на Бога, че ни е опазил през нощта. Нека Му благодарим за Неговия мир в сърцата ни. Сутрин, наобед и вечер нека благодарността ни се издига към небето като благоуханен тамян!

Хора, които чакат, докато животът им почти приключи, та тогава да потърсят Бога, губят цял един живот на чисто и възвишено щастие – щастие, което никога не може да настъпи чрез преследването на удоволствията, предлагани от този живот.

В скришното място за молитва, където ничие око освен Божието не може да надникне, където никое ухо освен Неговото не може да чуе, можем да изливаме и най-съкровените си копнежи и желания пред Бащата на безпределното съчувствие. И още докато душата ни е притихнала и смълчана, на сърцето ни ще заговори онзи глас, който никога не пропуска да откликне на вика на едно човешко същество, за да задоволи неговите нужди.

Бог иска да разбираме колко сериозно и нежно сърцето Му копнее за нас. Кани ни да се доверим в човешките си изпитания на Неговото съчувствие, да поверим скърбите си на Неговата любов, а раните си – на Неговата целебна сила, слабостите си на Неговата мощ, човешката си празнота – на Неговата цялостност. Никой, дошъл при Него, никога не е бил разочарован.