Коварната болест депресия

Семинар „Изход от депресията“

Според сайта на СЗО депресията е често срещано умствено разстройство. В глобален мащаб повече от 264 милиона души от всички възрасти страдат от депресия. Тя е водеща причина за инвалидност по целия свят.

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/depression

Броят на жените с депресия е от 2 до 3 пъти по-голям от броя на мъжете.Депресията е сериозна болест, но не всички видове депресия се смятат за болест.

Депресивни чувства могат да се появят в живота на всички нас поради травматични събития или други ситуации, но това са нормални реакции, които не се свързват с болест. Те ще изчезнат след време. Такава депресия се нарича ситуативна. Причини за нея могат да бъдат:
• Загуба на работа
• Развод
• Смърт на близък човек
• Разочарование в любовта
• „Мрачен понеделник“

Според news.bg 8% от българите страдат от депресия, а има предположения, че достигат до 1 милион души. Затова е решаващо за доброто ни психично и физическо здраве да се запознаем с тази болест и да знаем как да намерим изход от депресията. Това е първото видео от семинара „Изход от депресията“, а аз съм Йорданка Дейчева, психолог.

В тази поредица ще ви представя същността, симптомите и влиянието на депресията върху нашата психика и физика, както и програмата на д-р Недли „Изход от депресията“, която може да се прилага в извънболнична среда и постига отлични резултати в страни от целия свят.

Всички мои статии и видеа за депресията и как да се справим с нея можете да намерите тук: https://bit.ly/3jatYzW

Харесайте фейсбук страницата ми “Психология за всеки ден”, където можете да следите, коментирате и споделяте публикациите ми: https://bit.ly/3inWz5w

Информация за книгата на д-р Недли “Изход от депресията” можете да получите на тел. 0895 69 64 61 или на лично съобщение до фейсбук страницата ми “Психология за всеки ден”.

Йорданка Дейчева, психолог; ydeicheva@facebible.bg