Коварната болест депресия

Семинар „Изход от депресията“

Според сайта на СЗО депресията е често срещано умствено разстройство. В глобален мащаб повече от 264 милиона души от всички възрасти страдат от депресия. Тя е водеща причина за инвалидност по целия свят.

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/depression

Броят на жените с депресия е от 2 до 3 пъти по-голям от броя на мъжете.

Депресията е сериозна болест, но не всички видове депресия се смятат за болест. Депресивни чувства могат да се появят в живота на всички нас поради травматични събития или други ситуации, но това са нормални реакции, които не се свързват с болест. Те ще изчезнат след време. Такава депресия се нарича ситуативна. Причини за нея могат да бъдат:

  • Загуба на работа
  • Развод
  • Смърт на близък човек
  • Разочарование в любовта
  • „Мрачен понеделник“

Според news.bg 8% от българите страдат от депресия, а има предположения, че достигат до 1 милион души. Затова е решаващо за доброто ни психично и физическо здраве да се запознаем с тази болест и да знаем как да намерим изход от депресията. Това е първото видео от семинара „Изход от депресията“, а аз съм Йорданка Дейчева, психолог. В тази поредица ще ви представя същността, симптомите и влиянието на депресията върху нашата психика и физика, както и програмата на д-р Недли „Изход от депресията“, която може да се прилага в извънболнична среда и постига отлични резултати в страни от целия свят.

Информация за книгата на д-р Недли “Изход от депресията” можете да получите на тел. 0895 69 64 61 или на лично съобщение до фейсбук страницата ми “Психология за всеки ден”.

Второто видео от семинара “Скритото влияние на депресията” представя влиянието на депресията върху някои заболявания, които вече имаме, както и основните групи причини за депресия, за да можем да работим за тяхното отстраняване и да се избавим от това тежко заболяване.

Йорданка Дейчева, психолог