ЛЕСНИ СТЪПКИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ

Колкото и просто да звучи, достатъчното количество вода е наистина ключов момент за постигане на максимално функциониране на психика­та. Някои от най-добрите съвети за пиенето на вода са следните:

  • Започнете да пиете вода веднага щом станете от леглото. Ако ви е студено сутрин, пийте топла вода вместо кафе и чай, които всъщност причиняват повече дехидратация.
  • Нагласете алармата си да ви напомня да пиете вода и носете със себе си шише с вода винаги когато имате възможност. Ако работите вкъ­щи, може да си сложите 8  или  10  чаши на плота,  за да ви напомнят, че трябва да ги изпиете през деня.
  • Не чакайте, докато ожаднеете. В момента, когато тялото ви съоб­щава, че сте жадни, вие вече сте дехидратирани.
  • Компенсирайте „крадливите“  диуретици,  които  крадат  вода  от тялото ви. Ако пиете кафе, чай или безалкохолни с кофеин, изпивайте по няколко допълнителни чаши вода, за да компенсирате водата, която тези питиета изсмукват от тялото ви.
  • Ако живеете в област с голяма надморска височина или работите на открито в горещината на деня, тялото ви ще изисква повече вода, за да остане хидратирано. Когато използвате много вода вътрешно и външно, ще подобрите ва­шата издръжливост, енергия и способност да мислите ясно и точно.

,,Изгубеното изкуство на мисленето“  Издателство ,,Нов живот“