Скритото влияние на депресията

Семинар “Изход от депресията”

Здравейте! Това е второто видео от семинара „Изход от депресията“, а аз съм Йорданка Дейчева, психолог. В този семинар ви представям същността, симптомите и влиянието на депресията върху нашата психика и физика, както и програмата на д-р Недли „Изход от депресията“, която може да се прилага в извънболнична среда и постига отлични резултати в световен мащаб.
Защо това видео носи заглавието „Скритото влияние на депресията“? Защото депресията не е само умствена болест, която въздейства върху психиката ни. Тя незабележимо оказва влияние върху много физически болести, като влошава състоянието на болния човек. Ако не се лекува, може да доведе дори до смърт, например от сърдечно-съдово заболяване.
Освен често неподозираното ѝ влияние, трябва да знаем и причините за депресията, за да можем да променим тези, които са податливи на промяна и да се избавим от това заболяване. Във видеото разглеждам 8 групи фактори, повечето от които завият от нашите решения и избор.
Ако желаете да гледате първото видео от семинара “Коварната болест депресия”, можете да го гледате тук: https://bit.ly/3lvrVt2
Всички мои статии и видеа за депресията и как да се справим с нея можете да намерите тук: https://bit.ly/3jatYzW
Харесайте фейсбук страницата ми “Психология за всеки ден”, където можете да следите, коментирате и споделяте публикациите ми: https://bit.ly/3inWz5w
Информация за книгата на д-р Недли “Изход от депресията” можете да получите на тел. 0895 69 64 61 или на лично съобщение до фейсбук страницата ми “Психология за всеки ден”.
Йорданка Дейчева, психолог; ydeicheva@facebible.bg