8 начина да заздравите връзката си

 

Навярно няма нищо по-хубаво от това да даваш и да получаваш безусловна любов. Да се разкриеш изцяло пред партньора си и да изживееш прекрасното чувство, че можеш да му се отдадеш без остатък. За да достигнат тази (връхна) точка на доверие и близост, партньорите трябва непрекъснато да работят както над връзката, така и над себе си, да преодоляват трудности и да надскачат сянката си, да бъдат упорити и последователни. Представяме ви 8 неща, които помагат за заздравяване на връзката по отношение на доверието, близостта и уважението.

1. Търпение

Като проявявате търпение, подлагате на съмнение собствения си мисловен модел и се доверявате изцяло на партньора си (макар невинаги да е лесно), вие ще му покажете, че полагате усилия за заздравяване на връзката ви. Търпеливото обсъждане с любимия (любимата) на грешките и проблемите между вас води до взаимно уважение и разбирателство, което на свой ред задълбочава емоционалния ви контакт.

2. Емоционално разголване

Може да се окаже невероятно трудно да се разкриеш изцяло пред друг човек, но си заслужава. Ако се опитате да бъдете възможно най-честни и открити с партньора си по всички въпроси, пред взаимоотношенията ви ще се открият нови измерения. Наистина подобно емоционално разголване ще ви направи уязвими, но ако се стремите към дълбока и съкровена връзка уязвимостта е неизбежна.

3. „Заслон от бурята“

Ако показвате на партньора си, че винаги сте на негово разположение, дори в дадена ситуация да не можете да му помогнете директно или да му дадете разумен съвет, емоционалната ви връзка ще се заздрави. Самата мисъл, че в тежък момент можеш да се облегнеш да нечие рамо, създава чувство за защитеност.

4. Уважение

Има много начини да засвидетелствате уважение на партньора си. Дали ще поощрявате начинанията му, ще го критикувате градивно, ще му показвате, че за вас стои на първо място или ще му напомняте постоянно чрез дребни жестове на внимание колко е важен за вас – уважението укрепва самочувствието на вашата половинка и допринася за успешното ви съвместно съжителство.

5. Физическа близост

Интимността и физическата близост укрепват емоционалната връзка. При това в никакъв случай не става дума само за секс. Прегръдка, погалване, докосване мимоходом в ежедневието и нежна целувка между другото – телесният контакт е полезен за здравето и прави партньорите щастливи.

6. Готовност за компромиси

Когато човек е готов на компромиси, преодолява егото си и прави за партньора си неща, които не са му съвсем по вкуса, той му показва колко държи на него. А нищо не звучи повече като „Обичам те“, колкото „За теб съм готов да правя дори неща, за които изобщо нямам желание!“

7. Изграждане на доверие

Доверието е ключът към съкровената и задълбочена интимна връзка. Само който се доверява 100 процента, може да обича искрено и безстрашно. Изграждането на доверие е процес, който никога не свършва истински и изисква много работа и дисциплина. Като не преставате да усъвършенствате тази добродетел, вие ще покажете на партньора си, че държите на него.

8. Изпробване на нови неща заедно

Като споделяте общи хобита и интереси и изпробвате заедно нови неща, ще заздравите отношенията си, придавайки им оттенък на платонична любов. Сходствата между двамата създават близост, спояват връзката и са предпоставка за успешно и щастливо партньорство.